ponedeljek, 6. marec 2023

Sir William's Quarter Century ESB

Legenda slovenske kraft scene, ljubljanski Sir William's Pub, je v februarju praznoval 25. obletnico delovanja. Za ta namen so nekateri slovenski pivovarji zvarili posebna piva. Med njimi tudi pivovarna Lintvern, kjer so združili moči z znanim pivovarjem Jašo Zidarjem in zvarili ESB. 

Quarter Century ESB je rahlo motnikavega telesa rdečkaste barve, srednje velika pena rahlo umazano bele barve pa ga prekrije za kar nekaj časa. V aromi srečamo nežne sadne note, nekaj blagega kruha ter žita, vse skupaj pa deluje precej nežno, a kasneje nekoliko bolj zadiha sadna nota. Srednja hmeljna grenkoba je bolj travnata v značaju, spremlja pa jo nekaj zelo blage sladkobe s kruhastim občutkom, ki je komajda zaznavna. Nežen pookus pa še za kratek čas pusti svojo sled na jeziku.

Lintvernov ESB je lahkotnejšega telesa, skorajda malo vodenega, odlikuje pa ga predvsem pregovorna angleška pitnost. Je preprost, a vseeno z dovolj karakterja, da se lahko uživa v požirku.
  

Sir William's Quarter Century ESB

Bohinjska Bistrica
 
za Sir William's Pub 
Žiri

ESB

4,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → preprost in piten, brez večjih posebnosti, a precej všečen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar