sreda, 29. marec 2023

Clef Drop D

Drop D je dvojni NEIPA savinjske pivovarne Clef, ki so ga najprej zvarili s slovenskimi hmelji, preden so ga nato hladno hmeljili še s kombinacijo hmeljev Galaxy, Mosaic in Centennial.  

Clefov dvojni NEIPA je popolnoma motnega telesa bledo rumene barve, majhna bela glava, ki se ustvari na vrhu kozarca, pa tam ne preživi veliko časa. Aroma je sveža in hmeljno izrazita, predvsem prednjačijo citrusne note ter precej prezreli sladki sadeži, čeprav tudi travnato-konopljasta nota ne zaostaja. Požirek je v začetku kar precej oster, pošteno travnat in zmerno grenkoben. Finiš je zelo suh, tako da kar popivna po jeziku, pookus, ki sledi, pa je trajajoč in grenkobno travnato-zeliščen. 

Dvojni NEIPA Drop D je lahkotnega telesa in svežega značaja, a je predvsem v požirku kar oster in to ga dela nekoliko težje pitnega. Ima pa zelo dobro skrit alkohol in nikakor ne da vedeti, koliko % bi lahko imel.


Drop D

Petrovče

Dvojni NEIPA

8,8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → sicer ni slab, a je kar preveč oster, da bi se dalo uživati v njem

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar