četrtek, 30. marec 2023

22Brewing Schrat'ale

V pivovarni 22Brewing nadaljujejo z razvijanjem svojih divjih istrskih piv. Pripravili so namreč Schrat'ale - ale, ki ga navdihujeta gose in medica. Za bonus pa je odležal na višnjah v starih sodih vina marsala. 
 
Schrat'ale je precej motnikavega telesa rdečkasto-rubinaste barve, tanka rožnato-bela glava pa kar lepo vztraja na vrhu kozarca. Aroma je v začetku kar ostra, precej kisla in kletna ter s kar veliko začinjenega duha. Sledi pa še oster sadni pridih, kjer se znajde nekaj že izredno prezrelih višenj (skorajda že gnilih). Požirek je nežno kiselkast v začetku, sledi pa svež sadni karakter z nekaj sladkobe v spremljavi. Je zelo osvežilen ter s trpkim finišom, ki še nekaj časa potraja v pookusu.
 
Sadni gose pivovarne 22Brewing je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja. Skupaj z nizko stopnjo alkohola je tudi zelo piten, predvsem pa je v svojem značaju zelo osvežilen. Le aroma je malo ostra v začetku.  
 

Schrat'ale

Koper

Sadni gose

4%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo pelo piten, aroma je morda v začetku nekoliko neprijetna, ampak se da navaditi

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar