četrtek, 2. marec 2023

Sir William's Quarter Century IPA

Legenda slovenske kraft scene, ljubljanski Sir William's Pub, je v februarju praznoval 25. obletnico delovanja. Za ta namen so nekateri slovenski pivovarji zvarili posebna piva. Med njimi tudi pivovarna Clef, ki so v stilu pivovarjev z zahodne obale ZDA pripravili IPA s hmeljema Centennial in Simcoe.
 
Ta West Coast IPA je skorajda popolnoma čistega telesa zlate barve, pokriva pa ga solidno velika in kar dobro obstojna bela glava. Aroma se nam predstavi s prijetnimi sadnimi notami, kjer najdemo citruse in breskove pridihe, poleg pa dobimo še en velik kup mokre trave. Požirek zaznamuje srednja hmeljna grenkoba, nežno travnata v svojem značaju, zraven pa se ji pridruži še nežna sladkoba s kosmiči. Nežen pookus pa zaključi celotno podobo tega IPA piva.
 
Clefov IPA je lahkotnega telesa in razmeroma preprostega značaja. Pokaže vse svoje IPA lastnosti, ki jih ponavadi iščemo v West Coast IPA zvarkih, so pa le-ti nekoliko bolj nežni, predvsem pa grenkoba, kljub 70 IBU, ni ostra.  
  

Sir William's Quarter Century IPA

Petrovče
 
za Sir William's Pub 
Ljubljana

IPA

6,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → dober IPA, dovolj karaketren, a vseeno ne pretirano izrazit s svojimi karakteristikami

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar