petek, 31. marec 2023

Tektonik OL #87 Double IPA

Tektonikova Odprta Liga, serija piv v omejenih količinah, ki so na voljo le za kratek čas, kar raste in raste. Tako se je pod številko 87 znašel tudi dvojni IPA, s kar zavidljivo stopnjo alkohola.
 
DIPA je precej motnikavega telesa zlato-oranžne barve, velika in le malenkost umazano bela glava pa je penasta in precej dolgo obstojna. Aroma je nežno sadna v svojem značaju, prezreli sladki sadeži pa imajo za ozadje še nekaj konopljastega pridiha - zadržano, a prijetno. Požirek je na drugi strani precej oster s travnato grenkobo, finiš pa je tako suh, da kar popivna jezik. Močan pookus pa še zelo dolgo pusti to suho in grenkobno sled na jeziku. 
 
OL #87 Double IPA je lahkotnejšega telesa in ima izjemno dobro skrito stopnjo alkohola. Če je v aromi nežen in zadržan, pa v okusu nič ne skopari s svojimi udarci - mogoče celo malo pretirava.   

OL #87 Double IPA

Ljubljana

Dvojni IPA

8,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → v okusu je precej oster in kar malo težko piten zaradi tega

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar