torek, 12. september 2023

Clef Lychee Sour Wit


V pivovarni Clef so v svojo serijo kislih piv dodali zopet nekaj novega. Glavna zvezda Clefovega kislega pšeničnega piva je jasno liči, ki ga dopolnjujejo jagode in limonin sok in tako ponuja pravo paleto okusov.  

Pivo nas pričaka v motni, rožnato-zlati barvi ter pokrito s tanko belo penasto glavo, ki ni preveč obstojna. Izpod nje zapiha nežna sadna aroma, sladka ter z nekaj še malo bolj nežnih začinjenih tonov, ki se jih komaj zazna. Začetni požirek je kar pošteno sladek, zraven pa se srečamo še z nekaj rahlega kiselkastega občutka, ki pa je malo prenežen, da bi bolj osvežil. Finiš je nežno trpek, medtem ko v pookusu ostane še malo sladkobe. 

Ličijevo kislo pšenično pivo je srednje polnega telesa, zaradi kar izrazitega sladkega značaja, pa deluje še malo bolj polno in posledično malo manj sveže kot bi pričakovali in želeli.


Lychee Sour Wit

Petrovče

Sadni pšenični ale

4,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → ni slab, daleč od tega, ampak je zaradi sladkobe preveč nasiten in premalo svež

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar