ponedeljek, 25. september 2023

HomeCreatures Foxey Lady

V pivovarni HomeCreatures so pivo Foxey Lady, sicer stila tripel, poimenovali po pesmi Jimija Hendrixa, saj je tudi ta belgijsko navdahnjena poslastica slastna in divja.  

Koroška lisička je žareče oranžno-zlate barve ter motnega telesa, skriva pa se pod manjšo belo penasto glavo, ki jo zelo hitro tudi razkrije. Zelo vabljiva sladka aroma je kombinacija sadnih in medenih not, daleč v ozadju pa jim družbo dela še nekaj pikantnega začinjenega značaja. Požirek je srednje grenkoben, nekoliko kvasast v značaju ter z nekaj kratkotrajne sladkobe žvečilnih gumijev. Finiš pripade pikantnemu občutku, pookus pa s svojim grenkobnim značajem še kar nekaj časa skače po jeziku.

Foxey Lady je srednjega telesa in ob svojem kar lepo izrazitem karakterju pokaže tudi nekaj svojih alkoholnih mišic, ki kar lepo pogrejejo požirek. Celotno gledano je ta dama kar konkretno pivo s poštenim belgijskim značajem.
 

Foxey Lady

Dravograd

Samostanski tripel

8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → pošteno belgijski, mogoče malo preveč oster in izrazit na trenutke - zahteva malo več od pivca

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar