sobota, 23. september 2023

Tektonik OL #98 Cold IPA


Cold IPA je kot kaže res pravi svetovni hit letošnjega leta, pa tudi pri nas smo že dobili nekaj verzij tega stila. Tudi v pivovarni Tektonik so ga pripravili - kot se spodobi pa so ga zvarili z riževimi kosmiči za bolj izrazit značaj. 

Tektonikov coldy je precej motnikavega telesa mlečno rumene barve, pokrije pa ga večja snežno bela glava, penasta in kar lepo obstojna. Aroma je zelo izrazita s svojim tropskim sadnim značajem - prevladuje ananas, citrusi pa ne zaostajajo prav veliko, predvsem značaj limonske trave se postavlja počasi na čelo. Požirek je srednje grenkoben, zmerno travnat v karakterju, na koncu pa ponudi še čisto malo sladkobe, zelo bežne in nežne. Lahkoten in nežen pookus pa le še na rahlo pusti svojo sled.

Cold IPA, kot si ga predstavljajo v pivovarni Tektonik, je lahkotnega telesa in zaradi vseh sadnih lastnosti deluje tudi izjemno sveže in osvežujoče. Ob vsem tem pa nam ponuja tudi tisto, kar imamo pri IPA stilu radi - aromo in grenkobo.
 

OL #98 Cold IPA

Ljubljana

Hladni IPA

4,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo piten, hmejni karakter zelo lepo pride do izraza - kot pri klasičnem IPA

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar