torek, 5. september 2023

Brewwood Castra Reiuenz - Grajsko Pivo 1263

V pivovarni Brewwood so zvarili posebno grajsko pivo za ribniški grad, ki se je prvič omenjal v zgodovniskih listinah leta 1263 kot Castra Reiuenz - od tu tudi ime piva. Drugače pa gre za pivo stila California common, nekakšna kalifornijska verzija ležaka.

Ribniško grajsko pivo je bakreno obarvanega telesa, zakrito pa je z nekoliko manjšo ter ne prav dobro obstojno umazano belo glavo. Aroma je na začetku zelo nežno piškotasto sladna s kakšnim zelo bežnim sadnim pridihom sem ter tja. Požirek je kar solidno grenkoben v začetku, predvsem travnat v karakterju, proti finišu pa celo malo povleče na keltno stran. Poprast finiš je kar izrazit, pookus pa še kar nekaj časa pusti grenkobno naravnan obutek na jeziku. 

Brewwoodov Castra Reiuenz je lahkotnejšega telesa in precej svežega duha. V svojem karakterju je kar lepo izrazit, a vseeno dovolj nekompliciran, da je preprosto piten.
 

Castra Reiuenz - Grajsko Pivo 1263

Kočevje

Kalifornijsko pivo

5,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → zelo osvežilen, precej piten in z nekaj več značaja

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar