nedelja, 10. september 2023

Kočevar Zvita Feltna

Za to Zvito Feltno so odgovorni na belokranjski kmetiji Kočevar, kjer se nahaja tudi mala domača pivovarna. Gre za preprost svetli ležak, pri katerem pa stavijo na doma pridelan hmelj. 
 
Zvita Feltna je jasnega telesa zlate barve, na vrhu kozarca pa za krajši čas posedi nekoliko bolj majhna bela penasta glava. Aroma je kombinacija nežno kruhastih not, nekaj blagega travnatega hmeljnega diha ter nekaj rahlih sadnih pridihov bolj v ozadju. Požirek je v začetku srednje grenkoben, nekoliko travnato-zeliščnen v značaju. Nekoliko kasneje pa nam podari še nekaj blage sladne sladkobe, ki pa je vseeno nekoliko bolj v ozadju. Trajajoč pookus pa še kar lepo podraži po jeziku.
 
Belokranjski svetli ležak je lahkotnega telesa in čistega, domačega ležakastega karakterja. Je dovolj preprost, da bi lahko po njem posegli pivci klasik, a vseeno z nekaj več značaja, da ne bi razočaral nekoliko bolj zahtevnih pivcev.
 

Zvita Feltna

Črnomelj

Svetli ležak

 4,9%

Kje naj ga iščem?


  • Belokranjski Izdelki (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → preprost in piten - dober domači ležak

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar