torek, 19. september 2023

Bevog Punk Rock Holiday The Sour Power!

V pivovarni Bevog so tudi za letošnji festival Punk Rock Holiday zvarili posebno pivo. Tokrat so stopili na kislo stran in pripravili kisli ale, ki so mu dodali še solidne količine malin, borovnic in limon. Zaradi nižje stopnje alkohola pa bo kot nalašč za preganjanje mačka iz prejšnje noči.  

Velika in puhasta belkasta pena za zelo kratek čas pokrije popolnoma motno, sokasto telo globoko rdečkaste barve. Aroma je zelo sadna, prijetna in vabljiva s svojimi notami jagodičevja, kjer je v ospredju malina, čeprav tudi borovnice niso preveč skrite - vse pa spremlja prijetno kiselkast občutek. Požirek je v začetku malenkost bolj nežen s kislino, usta niti ne potegne skupaj, zraven pa dobimo še kar dobro izražen trpek občutek. Nežen pookus pa še na kratko postoji v ustih.

The Sour Power! je pivo lahkotnega telesa in imenu navkljub nekoliko bolj zadržanega kislega značaja. Je pa zelo svež in v kombinaciji z nizko stopnjo alkohola pomeni, da je zelo preprosto piten in predvsem osvežilen. na tak ali drugačen način.
 

Punk Rock Holiday The Sour Power!

Bad Radkersburg

Sadni kisli ale

3,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → malo mu zmanjka kisline, da bi bil še bolj svežega značaja; je pa vseeno dober

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar