sreda, 27. september 2023

Pelicon Mango Milkshake IPA

V pivovarni Pelicon so že pred časov zvarili Mango Milkshake IPA kot del njihove Boil Over (karantenske) serije. Zaradi izjemne popularnosti pa so ga letos zvarili ponovno, ter ga še nadgradili. Glavni sestavini tega osvežilnega zvarka pa sta seveda mango in domače ovseno mleko (namesto laktoze).
 
Pivo je zelo motnega telesa žareče oranžno-zlate barve, tistega kar se naredi bele penaste glave na vrhu, pa izgine preden kozarec doseže usta. Aroma je nežna, kar nekoliko sramežljiva, a prepoznamo lahko tipičen mangov dih z nekaj citrusnega pridiha. Požirek je veliko bolj v znamenju manga, ki podari tudi nekaj nežne sladkobe, a ne pretirane. Bolj do izraza pride srednja grenkoba, medtem ko v finišu postane rahlo bolj trpek. Trajajoč pookus pa še nekaj časa tak občutek pusti na jeziku.
 
Mango Milkshake IPA je v prvi vrsti IPA, ki mu mango doda nekaj sadne svežine in sadnih priokusov, nikakor pa mu ne da pretirane sladkobe. Poleg tega pa je požirek tudi lepo bolj poln kot se za milkshake spodobi.     
 

Mango Milkshake IPA

Ajdovščina

Milkshake IPA

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → prijetno svež, lepo saden, a ne pretirano in polnejšega telesa

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar