nedelja, 24. september 2023

Skubeer 7 Heaven

V pivovarni Skubeer so tokrat zvarili pivo za sladokusce in ljubitelje belgijskih klasičnih okusov. Pripravili so tripel, za katerega pravijo, da ga lupina pomaranče in koriander povzdigneta v nebo. 

Motnikavo oranžno-zlato pivo je v kozarcu skrito pod srednje veliko belo penasto glavo, ki pa kar kmalu izgine. Aroma je lepo izrazita s svojimi kvasastimi inzačinjenimi notami, ki jim družbo dela še nekaj sladkih pridihov banane in kakšen kos suhega sadja. Požirek je srednje nežno grenkoben v začetku, sledi pa nekaj kvasastega značaja in proti koncu še nekaj nežne sladkobe. Rahlo začinjen finiš pa se prevesi še v trajajoč pookus, ki nežno poleži na jeziku. 

7 Heaven je pivo lahkotnejšega telesa in preprostega značaja, a ob tem vseeno zelo lepo pokaže svoj belgijski karakter - le na malo bolj sramežljiv način. Ob vsem tem pa ima še zelo dobro zakrito alkoholno stopnjo, tako da je pivo zelo preprosto pitno. 
 

7 Heaven

Šoštanj

Samostanski tripel

8,1%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo všečen, nežno belgijski, ne preveč, a še vedno dovolj, da se ga začuti

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar