četrtek, 3. oktober 2019

Tektonik Klasični Pale Ale


Ime: Klasični Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Angleški ale

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V kar zajetni poplavi modernih piv z različnimi sadnimi dodatki ali pa samo z različnimi sadnimi priokusi, so se v pivovarni Tektonik odločili ubrati ravno obratno smer. Zvarili so nekaj precej bolj klasičnega, brez sadnih priokusov in preprosto preprostega.

Tektonična klasika je motnikavega telesa jantarno-oranžne barve, na vrhu pa nastane puhasta bela glava, ki pa ne potraja predolgo. V aromi srečamo sladne arome z notami piškotov, nekaj travnatega hmeljnega duha ter malenkost sladkega sadnega piša breskve. V okusu pa, kot je obljubljeno, brez sadnih, sladkih priokusov, kajti nadzor ima ves čas srednja hmeljna grenkoba travnatega značaja skupaj s precej zaznavnim sladnim karakterjem povsod okrog sebe.

Tektonikov klasični pale ale je tako res preprostega značaja in lahkotnejšega telesa, v svojem karakterju pa deluje precej preprosto piten in predvsem bolj klasičen. Za tiste okuse, ki so morda že pogrešali to (angleško naravnano) klasiko.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → preprost in piten, sicer ni ravno po mojem okusu, ki ni klasično naravnan, ampak se ga da brez najmanjšega problema z užitkom spiti
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar