torek, 8. oktober 2019

Green Gold Wet Hop Dragon IPA


Ime: Wet Hop Dragon IPA
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,3%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Green Gold Brewing so pivo samo s hmeljem Styrian Dragon zvarili že v začetku leta 2017. Letošnja verzija pa je še nadgradnja le-te. V njej so uporabili izjemno svež Styrian Dragon, ki je prišel iz kmetije oddaljene le dobrih 200 metrov - bolj sveže kot to pa res že ne gre.

Ta zmaj je kar precej motnega telesa, le-to pa je zlatega odtenka in s srednje majhno belo glavo, ki ne traja ravno dolgo, precej prijetno na pogled. V aromi se prikazuje s precej nežnimi in sramežljivimi sadnimi notami breskev in tudi nekaj tropskih tonov in agrumov bi se našlo v kozarcu. V okusu prevladuje srednje izrazna hmeljna grenkoba, malenkostno travnatega značaja, ki jo dopolnjuje nekaj nežne sadne sladkobe. V finišu deluje rahlo poprasto, nežen pookus pa se kmalu poslovi.

Dragon IPA je zelo lahkotnega značaja in precej svežega duha. Prisotnost svežega hmelja mu da svoj značaj, ki pa vseeno ni pretiran oz. preoster, kot se kdaj zgodi pri zvarkih s svežim hmeljem. In na koncu, ta Dragon deluje kot nedolžen in nežen zmajček, ki se ga da preprosto piti.




  • Steakhouse Salsa (Šempeter v Savinjski dolini)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer preprost za piti, zelo svežega značaja in brez kakšnih prevelikih posebnosti - pač, dobro pivo
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar