ponedeljek, 14. oktober 2019

Old Franz Festbier


Ime: Festbier
Pivovarna: Old Franz Brewery, Poljčane

Stil piva: Festbier

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ker je prva obletnica poljčanske pivovarne Old Franz Brewery sovpadla s pričetkom največjega pivskega festivala na svetu, Oktoberfesta, so se v pivovarni odločili da tudi oni organizirajo Oktoberfešto, za katero so zvarili tudi poseben Festbier, v stilu bavarskih pivskih klasik.

Pivo, za katerega velja da najlepše vseeno zgleda v litrski superci, je rahlo motnikave sončno zlate obarvanosti, izgled pa dopolnjuje bela puhasta glava, ki pa se kmalu začne izmikati. Aroma je tipičnega nemškega ležakastega značaja in nekoliko nežnejše narave s svojimi travnatimi, rahlo prašnimi notami. V okusu za začetek okusimo nežno žitno sladkobo, ki jo kmalu prevzame srednje občutna hmeljna grenkoba travnatega značaja. Nežen pookus, ki je malenkostno poprast, pa zaključi ta fest.

Franzov Festbier se izkaže kot zelo lahkotno pivo klasičnega ležakastega značaja, nekoliko bolj nežno on malenkostno bolj vodeno v telesu. Ampak še vedno ponudi tiste lastnosti, zaradi katerih je ta stil tudi popularen.




  • Plac pod Bočem (Poljčane)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → dober, preprosto piten; nekoliko bolj nežen v svojih lastnostih kot njegovi nemški vrstniki, kar mi v bistvu še bolj ustreza
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar