nedelja, 6. oktober 2019

Rooster Pale Ale


Ime: Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Rooster, Lavrica

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Poleg IPA zvarka je na Lavrici zakikirikala še ena klasika kraft pivovarjev današnjih dni - pale ale v ameriškem stilu. Ker je domači petelinček rad zahajal po zavrženi slad prvih poizkusov varjenja domačega piva, se sedaj po njem imenuje kar pivovarna sama - Rooster.

Roosterjev jantarno obarvani pale ale že na prvi vdih zelo lepo pokaže svoj izrazit hmeljni značaj. Izpod tanke bele glave, ki se v trenutku umakne, prisopihajo prijetne, sladke tropske note sadja z nekaj občutnimi citrusi v ozadju. Srednje izrazno hmeljno grenkobo, ki lepo podraži po jeziku, spremlja še lepo prepoznaven citrusni značaj, ki pivu le še doda svežine. V pookusu pa to pivo s  poprastim občutkom še nekaj časa pusti svojo sled.

Rooster Pale Ale je lahkotne, preprost in osvežilen pale ale - torej točno tak kot mora biti in si ga pivec želi. V aromi in tudi v okusu ponudi kar precej prijetnega hmeljnega karakterja, da poskrbi tudi za kakšen bolj zahteven okus ali dva.




  • Cavallino Caffe (Škofljica)
  • Magi Bar (Škofljica)
  • Pizzeria Peruzza (Ljubljana)
  • Picerija Arkada (Škofljica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → povsem korektno in lahkotno piten pale ale, pravi APA za preprosto osvežitev, izstopa pa s svojo izjemno vabljivo aromo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar