petek, 25. oktober 2019

Lobik Moneyball


Ime: Moneyball
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Trojni IPA

Vsebnost alkohola: 9,4%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Že na pločevinki Lobiki jasno povedo, da je ta trojni IPA z zavidljivo alkoholno stopnjo nastal s pomočjo analiziranja najboljših piv na svetu (težka naloga, a ne). Torej je res lahko pričakovati nekaj izjemno okusnega, kar pa je pri teh štajerskih pivovarjih že kar norma.

Nekoliko motnikavo zlato-oranžno telo se za zelo kratek čas skrije pod manjšo belo glavo. Izpod nje tako kmalu začnejo prodirati zelo prijetne in lepo predstavljene sadne arome hmelja - sladki tropski sadeži, grenivka in nekaj not grozdja ter kosmulje bolj v ozadju. Okus zaznamuje lepo izrazita sadna sladkoba, ki sicer ni pretirana, je pa vseeno kar konkretno občutna. Zmerna grenkoba jo nekoliko uravnovesi, zraven pa se pojavi še nežen citrusast priokus.

Moneyball, ki je srednjega telesa, je kljub kar konkretni alkoholni stopnji zelo preprosto piten, kajti te prisotnosti alkohola sploh ni zaznati nikjer v požirku. Poln okus, prijetna in vabljiva aroma in konkretna mogočnost značaja, pa pomenijo, da bo ta zvarek kot naročen za tiste prave pivoljubce.




  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo vabljiv v aromi in zelo prijeten na okusu - deluje tako preprosto piten, da je kar že nevarno, a vseeno ponudi veliko
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar