petek, 4. oktober 2019

Beer Bulli PP


Ime: Beer Bulli PP
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Kalifornijsko pivo

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kultni volkswagnov kombi T1, ljubkovalno bulli, ki je luč sveta ugledal v 50. in 60. letih, je pred dobrim letom velik ljubitelj piva preoblikoval v Beer Bulli in tako je postal še večja legenda med kombiji - kajti s seboj vozi pivo. Sedaj pa je dobil še svoje drugo lastno pivo. PP - v pravem kalifornijskem, sproščenem duhu, kajti gre za stil California common (ali steam beer), ki je v osnovi nekakšen hibrid med ležakom in ale pivom.

Kozarec Kalifornije je rahlo motnikave in žareče jantarne barve, prekriva pa ga kar velika in lepo obstojna oblačnost umazano belega odtenka. Aroma kar pogumno prisopiha iz kozarca, pokaže pa svojo izrazno travnato hmeljno stran z nekaj začinjenega duha in nekoliko karamelnim sladnim ozadjem, ki pride do izraza nekoliko kasneje. Srednja hmeljna grenkoba ima travnato-začinjeni značaj, spremlja jo še nekaj blage sladkobe in rahlo, ampak čisto rahlo kiselkast finiš. Trajajoč in nekoliko nežnejši pookus pa s svojim poprastim značajem še kar nekaj časa žgečka po ustih.

Bullijev PP, torej pravo pivo, posebno pivo ali pa kakšna posebna oseba, ki je veliko pripomogla k obnovi kombija, je lahkotnejšega, poletnejšega značaja. V nasprotju z večino modernejših piv. pa je  kar nekoliko bolj retro značaja, s travnato-zeliščnim značajem in občutnim sladnim karakterjem.




  • trgovine Mercator (po Sloveniji)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → preprosto piten, a kar lepo karakternega okusa z bolj izraznim travnatim hmeljnim občutkom in lepo zaznavno sladno osnovo - simpatično pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar