ponedeljek, 21. oktober 2019

Črnfest


Ime: Črnfest
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Čenfest pivo je bilo zvarjeno iz navdiha do toplih poletnih noči, saj si takrat vsi zaželijo nekaj osvežilnega, lahkega in pitnega. V belokranjskem Vizirju so ga zvarili za festival, ki je pred 20 leti ugledal luč sveta, v tem času pa postal festival glasbe, smeha, športa, kulinarike in otroškega rajanja. "Pivo, dobro za vse."

Črnfest je črn samo v imenu, kajti na pogled je svetlejše jantarne barve, nekoliko motnikav in prekrit z manjšo belo glavo, ki se počasi izmika. Prijetna aroma vabi v svoj objem s hmeljnimi notami sočnega sladkega sadja (breskve, tropski sadeži) ter nekaj agrumov za povrh. Srednja grenkoba poboža po jeziku, oporo pa ji nudi rahlo sladek in malo citrusast sadni značaj. Krajši pookus pa z rahlo poprastim in grenkobnim značajem pusti svojo nežnejšo sled.

Pivo črnomaljskega festivala je lahkotnega telesa, značilne sadne hmeljne arome in nežnega grenkobnega karakterja v okusu. Preprost, lahkoten, piten in primeren za širšo publiko - no, pa saj je bil tudi ustvarjen s tem namenom. 




  • Črnomaljska Kavarna (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → dober pale ale, zelo preprost za spiti, aroma se mi zelo dopade in je tudi na splošno tak, čisto v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar