sobota, 19. oktober 2019

Matenc Smrekca


Ime: Smrekca
Pivovarna: Kmetija Matenc, Begunje pri Cerknici

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Smrekca, pivo, ki so ga zvarili v pivovarni kmetije Matenc iz notranjskega konca, je pale ale, a ne v klasični obliki. Zvarjen je s konkretno količino smrekovih vršičkov, medtem ko so hmelj dodali zgolj za grenkobo.

Izpod puhaste bele glave, ki nikakor ni obstojnega značaja, prihaja zelo izrazita aroma, ki zelo spomni na zdravila za kašelj s svojo noto smrekovih vršičkov, le-ta pa na koncu rahlo potegne na kiselkasto stran. Po pričakovanju ima tudi v okusu ta motni jantarno obarvani ale zelo izrazen občutek smrekovih vejic in vršičkov, ki še poudarijo grenkobo, le-ta pa je na koncu kar precej močna in izrazita. V pookusu pa nam ta občutek po "zdravilu" še kar nekaj časa postopa naokoli po ustih.

Pivo je sicer precej lahkotnega telesa, a v okusu zelo, zelo konkretnega zeliščno-smrekovo grenkobnega značaja ter tako res ponuja tisti "zdravilni" značaj.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → sicer se ga da popiti, ampak ima (vsaj zame) nekoliko preveč izrazit grenkobni značaj smrekovega/zdravilnega občutka
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar