sreda, 23. oktober 2019

Tektonik Leemoon


Ime: Leemoon
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Pšenični ale

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tektoniki so se zopet odločili zvariti nekaj novega, zanimivega in rahlo drugačnega. Leemoon je pšenični ale zvarjen v ameriškem stilu, vendar pa so ga v pivovarni začinili po svoje, seveda - vanj so namreč dodali limono in sol.

Pivo je izjemno motnega telesa blede slamnato rumene barve, srednje velika puhasta glava belega odtenka pa za nekaj časa postoji na vrhu. V aromi zavlada prijeten limonasto nastrojen značaj, kjer se pomešajo toni limonske trave in limoninih bombonov (tisti dobri stari poznani vonj). Požirej je v začetku nežno kiselkast in za konec precej bolj konkretno zaznamovan s slanim značajem in na nek način spomni na šumeče vitaminske tablete, oz. še skoraj bolj kot to na isostar pijačo, predvsem v finišu.

Zanimiv Leemoon je kar dodobra nasitnega telesa, najbrž tudi zaradi svojega bolj izrazito mineralnega telesa, a obenem zelo svež in kar lahkotno piten, če vam seveda prija slano-kisla kombinacija. Zanimivo.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo dopadljiv, slankasto-kiselkasti značaj piva se mi zelo dopade, vendar pa mi je kar precej preveč nasitno pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar