sreda, 16. oktober 2019

Kralj Matjaž König


Ime: Kralj Matjaž König
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini
>>> za Kralj Matjaž, Novo mesto

Stil piva: Festbier

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V novomeški pivnici Kralj Matjaž so svojo prvo obletnico obratovanja obeležili tudi s praznovanjem Oktoberfesta, za katerega pa so se veda pripravili tudi novo kraljevsko pivo. Ta festivalski ležak so za njih zvarili v pivovarni Green Gold Brewing, seveda pa bo najbolj sedel ravno v litrski superci.

To kraljevsko pivo je na pogled izjemno motnega telesa, ki je oranžno-zlate "šekaste" obarvanosti, prekriva pa ga srednje majhna pena, zelo kremasta in obstojna ter le rahlo umazano bele barve. Srednje nežna aroma je nekoliko ležakasto kruhasta v glavnini, malo travnata in s pridihom blagih sadnih not v ozadju. Nežnejšo hmeljno grenkobo s kar poprastim značajem spremlja dokaj izrazit sladek občutek (nekaj rozin in suhih jabolk). Grenkobni značaj pa se s travnato-zeliščnim občutkom nadaljuje še v pookus z dražečim zaključkom.

König je kar lahkega telesa in zelo lahkotno piten. Je dokaj preprost, a vseeno ponuja zelo veliko značaja. Pokaže tipične festbier lastnosti nemških velikanov, a na nekolio bolj nežen in zadržan način.




  • Kralj Matjaž (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → nekoliko nežnejša oblika tipičnega stila, kar se mi zelo dopade - ni čisto tipično izrazit, ampak še vedno ponuja dovolj pravega občutka
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar