torek, 22. oktober 2019

Lobik Rollercoaster


Ime: Rollercoaster
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni IPA

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lobiki nas s svojimi pivi večkrat popeljejo na divje vožje - super sadne arome, prijetne in nežne, ter konkretni okusi, ki kar udarijo z vso silo. Tokratni novi zvarek, dvojni IPA, pa že kar nosi tako ime, da vemo, kaj lahko pričakujemo.

Po pričakovanju tale dvojni IPA odlikuje zelo prijetna in dovolj občutna hmeljna aroma, ki se pokaže s svojimi sladkimi sadnimi notami, morda še najbolj zaznavna pa je sočna breskev. Pod srednje veliko belo glavo, ki se počasi izmike in izginja, se nahaja kar precej motnikavo telo zlato-jantarne obarvanosti. Vožnja se nadaljuje s srednje občutno hmeljno grenkobo, ki pa jo spremlja in postavlja v ravnovesje kar precej občutna sadna sladkoba. Vse pa se zaključi s srednje občutnim grenkobnim pookusom, ki pa kar dolgo postoji.

Rollercoaster dvojni IPA s svojim značajem deluje kar nekoliko bolj nasitno, kljub solidnim 8% alkohola pa le-teh ni nikjer zaznati. Kot pričakovano gre za nežno aromatični zvarek, ki pa z okusom poskrbi tudi za več drznosti.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → všečno pivo, zelo lahko pitno ter z dobro skrito alkoholno stopnjo. Mogoče malo preveč sramežljiv v aromi, ampak še vedno fajn
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar