petek, 24. december 2021

Tektonik Grace 5

Peta izvedenka vsakoletnega zimskega tektoničnega zvarka, ki ogreje srca in dušo (pa tudi grlo) je označen kot DDHDIPA. Torej gre za dvojno hladno hmeljeni dvojni IPA, ki mu značaj dajejo hmelji Citra, Galaxy in Talus.    

Grace je nekoliko motnega telesa zlato-oranžne barve, večja bela kapa pa ko zakrije za kar nekaj časa. V aromi, ki je precej pogumna in izrazita, srečamo močne smolnate note, nekaj borovcev, ter kar lep kup zelo zrelih sladkih sadežev (breskve in nekaj drugih tropskih sadežev). Požirek zaznamuje dokaj solidna hmeljna grenkoba, ki nikakor ne pretirava, je pa res kar konkretna. nekoliko jo na koncu še umiri rahlo sladek občutek, medtem ko zeliščni hmeljni pookus še lepo potraja. 

Grace 5 nam v požirku podari kar nekaj topline svojih 8%, poleg tega pa tudi kar konkreten (predvsem smolnat) karakter zavit v srednje lahkotno telo. Pravi dvojni IPA, ki bo brez dvoma pogrel v hladnih dneh.
 

Grace 5

Ljubljana

Dvojni IPA

8%

Kje naj ga iščem?


  • Tektonix (Ljubljana)
  • trgovine Mercator (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → dober DIPA, mogoče kar malo bolj oster in konkreten, vendar je... dober

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar