nedelja, 15. avgust 2021

Flajs Furman

Furman je svetli ležak žalske pivovarne Flajs, ki tako kot njihovi ostali zvarki nosi ime delavca na kmetiji hmelja. V sebi pa ta ležak nosi pravo savinjsko dušo, kajti zvarjen je z lokalnima sortama hmelja Aurora in Savinjski Golding.  

Večja snežno bela glava Furmana je precej puhasta in za kar nekaj časa pokrije nekoliko motnikavo ter zlato-rumenkasto vsebino. V aromi je precej sramežljiv, ponuja namreč le nekaj sladkejšega kruhastega diha in nekaj enako nežnega travnatega pridiha. V okusu prevlada izrazita hmeljna grenkoba, ki je kar suha ter s sabo prinese travnato-zeliščne značilnosti. Pookus pa v tem duhu še kar nekaj časa in kar konkretno postane na jeziku. 

Furman je ležak lahkotnega telesa in nežnega duha, ki pa je v svojem značaju kar precej konkreten in izrazit ter sploh ne tako zelo preprost. Prinaša tipični ležakasti karakter, ki pa je v tem primeru kar nekoliko bolj poudarjen.

Furman

Žalec

Svetli ležak

4,3%

Kje naj ga iščem?


  • Turistična Kmetija Flajs (Žalec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → nekoliko oster in zeliščen, celo malo preveč za moj okus, se ga da vseeno lepo spiti temu navkljub

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar