petek, 12. november 2021

Thirsty River Mixed Message

V pivovarni Thirsty River Brewing so se tokrat lotili nekaj precej novega pri nas. Zvarili so hibrid piva in vina po imenu Mixed Message. Sestavlja ga 50% grozdnega soka sorte Sauvignonasse (furlanski tokaj), vse skupaj pa je sfermentirano s pivskim kvasom. 

Mixed Message je popolnoma čistega jantarnega telesa, za zelo kratek čas pa se na vrhu ustvari penasta bela glava, ki kmalu do popolnosti izgine. Aroma je sicer bolj nežna in neizrazita, nekoliko pa vseeno potegne na sladko stran, kjer je zaznati nekaj grozdnega pridiha. Požirek nas obdari s solidno sladkobo, sadno-grozdno v značaju, ki zelo spomni na sladki rumeni muškat. Zraven dobimo nekaj malega grenkobe in čisto rahlo trpek finiš. V pookusu pa ta občutek še malo potraja.

Hibrid piva in vina v požirku poda značaj kakšnega (zelo) sladkega belega vina, a vseeno s seboj prinese tudi nekaj pivskega značaja. V svojem karakterju je lahkotnejši, posebej pa razvaja s svojo sladkobo - pijača, ki zabriše meje med obema svetoma.
   

Mixed Message

Bovec

Grozdni ale

9,3%

Kje naj ga iščem?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → za moj okus mogoče malo presladek, ampak brez dvoma gre za nekaj zanimivega in lepo pitnega, čeprav nisem ljubitelj vina - prav tako pa super skrije svoje %

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar