sreda, 26. oktober 2022

Kralj Japanese Calamansi

Po imenu sodeč so v pivovarni Kralj tokrat zvarili nekaj zelo eksotičnega. Pripravili so namreč sadni gose, nemški kislo-slani zvarek, ki mu dodaten čar daje ena vrsta citrusov (če je verjeti googlu). 
 
Kraljev sadni gose je skorajda popolnoma jasnega telesa svetle zlate barve, večja in puhasta bela pena pa na vrhu kozarca kar lepo postane. Ko se le-ta umika nam pivo ponudi zelo prijeten in kiselkast citrusni pridih, nekoliko bolj limetast in rahlo travnat. Požirek zaznamuje kar solidna kislina na začetku, usta nam nekoliko le potegne skupaj. Nadaljevanje je nežno trpko in nekoliko limonasto proti koncu, medtem ko v finišu lepo pride do izraza tudi slankast priokus goseja.
 
Japanese Calamansi iz Kraljeve pivovarne je pivo lahkotnega telesa in zelo svežega značaja. Zaradi kombinacije kisline, nižje alkoholne stopnje in slankastega finiša pa je tudi zelo osvežilno in predvsem preprosto pitno.  
 

Japanese Calamansi

Dobrova

Sadni gose

4,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → prijeten, osvežilen in lepo citrusast - zelo lepo odžeja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar