ponedeljek, 17. oktober 2022

Lintvern Jezerska Vila (Z Mangom In Pasijonko)

Jezerska Vila iz bohinjske pivovarne Lintvern, ki smo jo spoznali v lanskem letu, je v letošnji izvedbi dobilo novo sadno preobleko. To verzijo sadnega goseja so namreč zvarili z dodatkom pireja manga in soka pasijonke, da lahko ponudijo res pošten tropski značaj. . 
 
Srednje velika in milnata pena rumenkasto bele barve za zelo kratek čas prekrije popolnoma motno in žareče rumenkasto obarvano telo tega goseja. V aromi ne moremo zgrešiti zelo prijetnih tropskih not, kjer pasijonka s svojim sladko-kislim značajem nekoliko prevlada nad mangom. Požirek je zelo prijetno sadno kiselkast v začetku, medtem ko proti koncu srečamo še blago trpek občutek. Finiš je prijetno slankast, tako da nam kar kriči po še enem požirku. 
 
Tropska Jezerska Vila je zelo lahkotnega telesa ter predvsem osvežilnega in svežega značaja. Ponuja zelo prijetno stopnjo kislosti, ki v kombinaciji z nizko alkoholno stopnjo pomeni le, da je to pivo zelo preprosto pitno in osvežilno.
 

Jezerska Vila (Z Mangom In Pasijonko)

Bohinjska Bistrica

Sadni gose

2,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo pitno in sveže, dovolj sadno v aromi, v okusu pa je ta sadni značaj le malenkost bolj sramežljiv - v vsakem primeru pa izjemno osvežilno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar