sreda, 19. oktober 2022

Tektonik Divja Liga OL #68 Pale Ale - Golding

Divja Liga je nova serija piv iz pivovarne Tektonik, ki vključuje posebne zvarke v omejenih količinah, katerim je skupno to, da jih zaznamujejo divje bakterije. V tem primeru pa svoje v pivu opravi še hmelj Styrian Golding.    

To buteljčno pivo je kar pošteno motnikavega telesa zlate barve, nekoliko temnejšega odtenka, pokriva ga pa izjemno velika penasta glava, ki je rahlo umazano bele barve ter kremasto obstojna. Aroma je v začetku razmeroma nežna in nekoliko vinska, oddaja kisle vibracije z nekaj sadnega pridiha ter precej bomboni v ozadju. Požirek je v začetku zmerno grenkoben, travnat v značaju ter kar nekoliko kvasast. Tudi pookus je bolj grenkobne sorte ter zeliščno-travnat v občutku. 

Ta divji golding je srednje lahkoten v telesu in dokaj preprost za spiti, a kljub temu precej karakteren. Izžareva svoj belgijski akrakter, ki ga je povzročila divja priprava, v ospredju pa vseeno do izraza pride Goldingov značaj.

Divja Liga OL #68 Pale Ale - Golding

Ljubljana

Belgijski ale

6,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → ni slab, lepo piten, malo drugačen, a obenem ne preveč poseben

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar