nedelja, 9. oktober 2022

Tektonik OL #78 Ginger Witbier

Svoje mesto v Odprti Ligi pod številko 78 je zasedel pšenični zvarek v stilu belgijskih piv, ki mu poseben značaj podari dodatek igverja ter ga tako naredi še bolj mičnega.  

Ginger Witbier je kar nekoliko motnikavega telesa zelo blede rumene barve, pokrije pa ga solidno velika bela glava, ki tam še kar dolgo obstane. Aroma je prijetno začinjena, predvsem se v ospredju postavlja koriander, zraven pa srečamo še blag ingver. Čisto blaga grenkobica nas podraži na začetku požirka, sledi pa prav tako izjemno nežna pikantnost ingverja, ki je res komajda zaznavna. Pookus se nadaljuje v tem stilu, je zelo blag in čisto malo opomni, da se v pivu nahaja tudi ingver. 

Odprta Liga #78 je lahkotnega telesa, že kar nekoliko izvodenelega. Pivo je sveže in zelo nežno v značaju, ampak lepo pitno. Je witbier in je ingverjev, ampak oboje na zelo nežen način.

OL #78 Ginger Witbier

Ljubljana

Belgijsko pšenično pivo

4,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → zelo preprost, piten, ingver je nekoliko preveč zakrit, ampak ni slab

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar