petek, 7. oktober 2022

Tektonik OL #75 West Coast Kveik IPA

V pivovarni Tektonik so za svojo Odprto Ligo, kjer se zbirajo piva v omejenih izdajah, zvarili tudi West Coast Kveik IPA. Gre za IPA klasičnih lastnosti (v stilu varjenja IPA piv z zahodne obale ZDA), ki pa mu še nekaj dodatnega značaja podari uporaba zanimivega kvasa kveik. 
 
Pivo je kar nekoliko motnikavega telesa jantarno-oranžne barve, večja bela kremasta glava, pa ga pokrije za kar nekaj časa. Aroma oddaja prijetne sladke vibracije, kjer se prikažejo note sadnih bombonov in žvečilnih gumijev, spremljava pa je kar lepo citrusasta. Požirek je solidno grenkoben, na trenutke kar pošteno oster z zeliščnim značajem. Na koncu dobimo nekaj sladkobe, ampak je ta zelo bežna. Zeliščno grenkoben pookus pa še precej dolgo potraja. 
 
OL #75 je lahkotnega telesa in kar pošteno grenkobnega značaja (na trenutke malo ostrega), kar je povsem v stilu klasičnega IPA piva, posebno piko na i pa mu poda prijetna sadna aroma. 

OL #75 West Coast Kveik IPA

Ljubljana

IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → dober, malo preveč oster, ampak še vedno dovolj preprosto piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar