torek, 4. oktober 2022

Loo-blah-nah Altbier

Oktoberfest so v pivovarni in točilnici Loo-blah-nah obeležili tudi z enim tradicionalnim nemškim stilom piva - altbier. Pravo pivo, da prinese spomine na tipične nemške okuse.

Loo-blah-nski Altbier je kar pošteno motnega telesa jantarno bakrene barve, nekoliko žareče, izgled pa dopolnjuje tanjša umazano bela glava, ki je kar dobro obstojna. Aroma je nežna ter sladna - nekoliko piškotasta, kruhasta in oreškasta z nekaj cvetličnega dodatka. Požirek otvori nežna grenkoba, sledi pa precej bolj izrazita sladkoba, piškotasto-kruhasta, ki pa je še vedno dovolj nežna in ne pretirava. Nežno kisljat pookus, obenem tudi nekoliko travnat, pa nato kar lepo potraja. 

Pivo v stilu starih nemških piv, ki so ga zvarili v Loo-blah-ni, je lahkotnega telesa in razmeroma preprostega značaja v katerem prevladuje sladni značaj. Je preprosto pitno, vendar s kar zaznavnim karakterjem.
 

Altbier

Ljubljana

Staro pivo

5,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → lepo se pije, ni pretiran in je bolj preproste sorte

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar