NEIPA Kekec je v pivovarni Lopačan nastal kot nekakšen odgovor na "provokacije" američanov, da ta stil ne more biti dober, če v njem ni ameriških hmeljev. Tako so v pivovarni zvarili svojo verzijo NEIPA piva, ki jo sestavljajo samo slovenski hmelji.
Kekec se zelo dolgo skriva pod veliko in puhasto belo glavo. Ko pa se le-ta umakne razkrije popolnoma motno zlato obarvano telo, ki nas začne nežno osvajati s tropskim sadnim značajem, predvsem izstopajo citrusi, ki pa jim družbo dela še lepo zaznaven pikantno-mentolast pridih. Požirek je nežnejše grenkoben v začetku, sledi pa še lahkotna sladkoba ter nekoliko poprast finiš, ki še malo podraži. Pookus je nežen, a kar lepo poleži na jeziku.
Lopačanov Kekec je srednje lahkotnega telesa in kar svežega značaja. Je karakteren, ponudi dovolj značaja v okusu in aromi, a ostaja ob tem vseeno zelo preprosto piten - dokaz, da se NEIPA da narediti tudi iz neameriških hmeljev.
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS:
12/20)
Kekec
Celje
5,4%
Kje naj ga iščem?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → nekoliko bolj preprost, osvežilen in lahkotno piten - dober NEIPA
***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le
všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
Ni komentarjev:
Objavite komentar