petek, 14. oktober 2022

Tektonik OL #76 West Coast IPA


Odprta Liga pivovarne Tektonik, ki združuje zvarke v omejenih količinah, ki so na voljo le kadar so na volj, kar raste in raste. Pod številko 76 se nahaja moderna kraft klasika - West Coast IPA, kot jih znajo zvariti mojstri varjenja z zahodne obale ZDA.
 
Malenkostno motnikava in zlato rumenkasta številka 76 se pokrije s srednje veliko belo glavo, ki se le počasi izmika. Aroma nas objame s svojim izjemno prijetnim sadnim značajem, sicer nekoliko nežnejšim, a z zelo vabljivimi notami tropskih sadežev in cvetlic. Solidna grenkoba nas pozdravi v začetku požirka, sledi malenkost sladkobe preden zelo oster grenkobno-zeliščno-gumast značaj prevzame nadzor v finišu. Le-ta je tudi precej suh, pookus pa še kar dolgo potraja v ustih. 
 
OL #76 West Coast IPA pivovarne Tektonik je lahkotnega telesa, a je zaradi svoje ostrine kar precej bolj zahtevno pitno pivo. Brez dvoma bo veliko bolj všeč tistim, ki prisegaj na konkretnejšo grenkobo v svojem pivu.   

OL #76 West Coast IPA

Ljubljana

IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → preveč oster in zeliščen v finišu, kar težje piten, čeprav so mi grenka piva v redu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar