ponedeljek, 3. oktober 2022

Loo-blah-nah Berliner

Za čas Oktoberfesta je mesto nove točene specialke v točilnici Loo-blah-nah zasedel Berliner. V pivovarni so ga zvarili kot križanca med tradicionalnim nemškim berlier weissejem, gosejem in witbierom.
 
Kozarec napolni precej motno pivo, ki je povsem blede, mlečno rumene barve, srednje velika bela pena pa počasi izginja. Aroma je nežno kiselkasta, nekoliko spomni na staro, polito vinsko klet, zraven pa se pojavi še kakšna izjemno blaga začinjena nota sem ter tja. Začetek je zmerno kiselkast, usta nam nekoliko le potegne skupaj. Nadaljevanje je le blago začinjeno, finiš pa prijetno slankast, tako da si poželimo še enega. Vse pa zaključi še nežen pookus.
 
Berliner je pivo zelo lahkega telesa in skupaj z nizko alkoholno stopnjo tako deluje zelo preprosto pitno. Zaradi svoje kiselkasto-slane kombinacije pa je tako zelo osvežujoč, da res deluje kot en špricarček. 
 

Berliner

Ljubljana

Berliner weisse

2,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo piten, prijetno svež in kiselkast - super osvežitev

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar