nedelja, 19. junij 2022

Naboj 358

V najbolj računalniški pivovarni pri nas, koprski pivovarni Naboj, so pripravili pivo po imenu 358. Gre za pivo v angleškem stilu ESB, ki predstavlja močnejšo in drznejšo različico tiičnega angleškega piva bitter - extra special bitter.  
 
Koprski anglež je zelo motnega telesa umazano kostanjevo-rjave barve, tanjša umazano bela glava, ki ga pokrije, pa ne traja ravno dolgo. Aroma je nežna ampak potegne kar dobro na sladko stran - predvsem s piškotastim značajem ter nežnim sadnim pridihom za zraven. Požirek je nekoliko nežnejše grenkoben, spremlja pa jo nekaj sladkobe, a lepo zadržane. Finiš je rahlo poprasto dražeč, pookus pa z lahkotno grenkobnim značajem lepo potraja.
 
Naboj 358 je pivo srednje polnega in nasitnega telesa ter preprostega značaja. Ima tisti tipičen angleški karakter, kar ga dela lepo pitnega, ampak je v tem nekoliko bolj konkreten in izrazit - no, sicer pa je extra special bitter.  
 

358

Koper

ESB

5,6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → malenkost bolj sladek, preprost, lepo piten - brez kakšnih posebnih izraznosti, ampak steče preprosto

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar