ponedeljek, 24. december 2018

Lobik/Nova Runda Brotherhood of Hops: Arhaic


Ime: Brotherhood of Hops: Arhaic
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor v sodelovanju z Nova Runda, Zagreb (Hrvaška)

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hmeljna saga slovensko-hrvaške bratske naveze pod imenom Brotherhood of Hops se nadaljuje s tretjim hmeljnim delom. Tokrat so fantje ustvarili klasični IPA stare šole, ki se spogleduje s tradicijo varjenja na zahodni obali ZDA. In kot vedno, so fantje to pivo dodobra zahmeljili, tokrat s slavnima sortama Amarillo in Simcoe - to pa lahko pomeni le še več hmeljnega veselja.

Stara klasika je v izgledu skorajda popolnoma jasne jantarne barve, njen izgled pa na vrhu dopolni zelo obstojna in večja rumenkasto-bela glava. Aroma deluje rahlo nenavadno a precej zanimivo - ozadje tvorijo zelo nežne biskvitne arome, medtem ko je glavni del zelo prijeten, izrazen in svež. Predstavljajo se citrusne note z limoninimi bomboni in zelo zaznavno limonsko travo, ter nekaj značaja žvečilnih gumijev. Srednja grenkoba nas z rahlo travnatim občutkom poboža po jeziku, medtem ko je sladko-citrusast značaj še nekoliko bolj občuten. Vse pa zaključi še nežnejši pookus.

Arhaic je lahkotnejšega telesa s svojim značajem pa deluje po eni strani povsem klasično, po drugi pa prikaže tudi nekaj novodobnejšega značaja. V vsakem primeru pa gre za preprosto pitno pivo z veliko značaja.




  • Lobik Taproom (Maribor)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → pivo je tako, kot bi moralo biti, čeprav so mi vseeno pri srcu (vsaj trenutno) novodobnejše izvedbe IPA stila - ta je zame malenkost preveč klasičen (sladast), oziroma mu zmanjka malo sadnega značaja, a gre vseeno za eno zelo pitno zadevo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar