četrtek, 13. december 2018

Berwolf Brown IPA


Ime: Brown IPA
Pivovarna: Pivovarna Berwolf, Škocjan

Stil piva: Rjavi IPA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po tem, ko so v dolenjski mali pivovarnici Berwolf zvarili že klasični IPA in tudi njegovega temnega brata (black IPA), so sedaj poskrbeli še za njunega sorodnika, ki je nekje vmes - pripravili so namreč rjavo različico tega stila (brown IPA).

Pivo je na pogled zelo temne rjave barve, če ne že skorajda črne, zelo velika bež glava pa je zelo obstojna na vrhu kozarca. Nežnejše tropske sadne arome, kombinacija sladkih sadežev, pokaže svoj IPA značaj v pivu, medtem ko jih iz ozadja lepo dopolnijo tudi blage čokoladne in rahle pražene note sladu. Srednja hmeljna grenkoba je na začetku kar nežna, pridruži se ji srednje izrazita praženost, ki pa se nadaljuje še v grenkobni pookus - le-ta je nežen, a kar lepo postoji.

Dolenjski Brown IPA je srednjega telesa ter v svoj značaj lepo vključi značilnosti iz obeh svetov - tako hmeljne IPA karakteristike, kot tudi sladne lastnosti temnih piv, a na koncu vseeno nekoliko bolj prevlada IPA značaj.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → korektno narjen in lepo piten, a sicer brez kakšnih posebnosti - lepo grenkoben z nekaj praženosti
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar