nedelja, 9. december 2018

LiLa MiSa Mariner


Ime: Mariner
Pivovarna: Pivovarna LiLa MiSa, Limbuš

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,9%
Na voljo: steklenica

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mala mariborska pivovarnica, ki je bolj poznana predvsem v lokalnem okolju in sliši na ime LiLa MiSa, se predstavlja tudi s svojo verzijo popularnega stila piva APA.

Mariner je precej motnega in žarečega oranžnega izgleda, zakrit pa je z manjšo in nič kaj trajajočo rumenkasto-belo glavo. Aroma je kar nekoliko kvasasta, med te note pa se pomeša še nekaj nežnejših sadnih priokusov, ki pa jih kvas kar lepo prekrije s svojim rahlo začinjenim značajem, vsaj v začetku je temu tako. Tudi v okusu je najbolj zaznaven kvasasti priokus, ki ga dopolni še srednje izrazita hmeljna grenkoba, medtem ko v finišu prevlada začinejni karakter, ki še kar nekaj časa postane v ustih.

Pivo, nekoliko lahkotnejšega telesa, ki pa ima namesto tipičnega ameriškega, hmeljnega značaja kar precej bolj izrazit in prepoznaven kvasasti karakter, ki ga ponavadi srečujemo v belgijskih pivih. Drugačna izvedba popularnega stila, ki bo bolj sedla ljubiteljem belgijsko naravnanih piv.




  • Pivarna (Maribor)
  • Kavarnica Rokaj (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → za moj okus ima vseeno preveč izrazit kvasasti značaj, oziroma pogrešam bolj sadno-hmeljne okuse tipičnega APA piva - sicer je solidno piten, a ne v mojem stilu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar