petek, 7. december 2018

Reservoir Dogs English Mild


Ime: English Mild
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Temni blagi ale

Vsebnost alkohola: 3,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Potem, ko so se v zadnjih časiv v pivovarni Reservoir Dogs veliko bolj posvečali kislim zvarkom ter hmeljno poudarjenim pivom, so se pred kratkim nekoliko bolj ozrli tudi po Angliji in njihovi tradiciji varjenja piva. Zvarili so namreč preprosti, blagi ale, ki ga v domovini poznajo pod imenom mild.

Pivo je kar precej motnikavega izgleda ter jantarno-zlate abrve, videz pa dopolni še srednje velika bela glava, ki je kar precej dobro obstojna. Aroma je izjemno blage anrave, kar seveda pritiče tudi stilu piva, kajti prikažejo jo le zelo nežne sladne note, ki so komaj zaznavne. Tudi okus pritiče imenu, kajti je zelo nežen s sladno sladkobo, le-ta pa je piškotasto-kruhastega značaja. Vse pa na koncu zaključi še kratek in neizrazit pookus.

English Mild je po pričakovanju zelo lahkotnega telesa, v bistvu kar vodenega, ter brez kakšnih posebnih in izrazitih lastnosti - nežen sladni značaj je vse kar bo pivec začutil ob preprostem pitju tega nekompliciranega piva.
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Lajbah (Ljubljana)




  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → pivo je zaradi svojih zelo preprostih in neizrazitih sladnih lastnosti popolnoma v stilu mild piva - preprosto steče po grlu in ne komplicira. Zelo dobra izvedba, a meni bolj pritičejo karakternejša piva
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar