petek, 14. januar 2022

Lobik Driple

Trojni NEIPA Driple so v pivovarni Lobik zvarili s hmelji Citra in Centennial ter nekaj malega sorte Cascade za zraven. Pravijo, da je to kombinacija hmeljev v pivu, ki ga želijo piti sami.
 
Driple je motnega telesa kot se za NEIPA seveda spodobi, to pa je oranžno-zlate barve ter pokrito z neobstojno belo penasto glavo. Aroma je kar lepo izrazita, med izredno zrele citrusno-sladke tropske sadeže se pomeša še nekaj zelo blagega alkoholnega diha. Srednja grenkoba lepo podraži v požirku, s seboj pa prinese malo bolj izrazit smolnat (dank) značaj. S suhim občutkom kar malo zažge v finišu, pookus pa še dobro postane v ustih, a ne pretirava. 
 
Lobik Driple je lahkoten v telesu in prijetno sokast na pogled. V aromi in okusu pa je precej bolj izrazit in konkreten - popolnoma "dank" zvarek. Konkreten trojni IPA, ki pa v požirku ne razkrije koliko % res skriva v sebi. 

  

Driple

Maribor

Trojni NEIPA

9%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → piten, konkreten in bolj oster na trenutke - dobra in močna zadeva

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar