petek, 28. januar 2022

Lobik Drip Sauc

V pivovarni Lobik so zopet zvarili en imperial stout, ki pa so ga tokrat naredili malo drugače. Vanj so namreč dodali arome vseh dodatkov, ki jih ponavadi srečamo v teh zvarkih - arašidovo maslo, kokos, piškote, marshmallow, orehe, javorjev sirup in kavo - ampak brez dodatka lakotoze. Ker, kot pravijo, mleko pijejo iz kozarca.
 
Ta desertni stout je popolnoma črne barve, ampak res najbolj črne kar je možno, večja kavnato oabrvana glava pa ga pokrije za kar nekaj časa. V začetku prevlada aroma arašidovega masla, kasneje pa se ji pridružijo še izrazite note vanilije, čokolade in blagi kavnati pridihi, v ozadju pa so tudi orehi. V okusu v nasprotju z aromo na začetku prevlada grenkobni značaj, ki pa ga dopolni sladkoba s karakterjem čokolade in jagodičevja. Finiš je pražen, pookus pa tako še dolgo potraja v ustih. 
 
Požirek Drip Suaca je kar pošteno nasiten, saj je pivo izjemno polnega telesa. Kljub 12% alkohola le teh ni zaznati - Lobiki namreč znajo zelo dobro skriti alkohol. Pivo v aromi res prinese vse obljubljene pridihe in res deluje kot ena sladica.  
  

Drip Sauc

Maribor

Cesarski desertni stout

12%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → malenkost bolj oster v okusu, a lepo piten in osvežujoč

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar