torek, 18. januar 2022

Reservoir Dogs Mayahuel 2021

Ime Mayahuel nosi gose pivovarne Reservoir Dogs, ki so ga starali v sodih, kjer sta se prej nahajali tipični mehiški žganjici - tekila in mezcal. Z letnico 2021 je označena verzija, ki se je v teh sodih starala kar dve leti in se napojila vseh potrebnih arom in okusov.
 
2 leti staran Mayahuel je kar pošteno motnega telesa blede zlate abrve, manjša bela glava, ki se ustvari na vrhu kozarca, pa iz tam kar hitro tudi izgine. V aromi nam Mayahuel podarja kar lep vinsko-kletni pridih, nekje v ozadju pa je moč srečati tudi kakšen nežen piš tekile sem ter tja - sčasoma pa postane aroma nekoliko bolj pogumna. Tudi v požirku sledi temu - srednje nežna kislina v začetku, malenkost trpek v spremljavi. Finiš je kar pošteno slankast, pookus pa le še nadaljuje v tem stilu kar nekaj časa.

Mayahuel 2021 je zelo svežega značaja in lahkotnejšega telesa, kar ga dela v kombinaciji z nežno kiselkastim značajem in bolj izraženim slankastim finišom zelo osvežilnega in pitnega. Tekilino ozadje, sicer dokaj skrito (vendar bolj prisotno kot v prejšnji verziji) pa ga le še nekoliko nadgradi.
 

Mayahuel

Nova Gorica

Gose

5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo dober, super piten in osvežilen - tekila je dovolj skrita, da ne zavlada, ampak še vedno se jo zazna

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar