sreda, 5. januar 2022

Brewwood Abies Nativitas 2021

Po imenom Abies Nativitas se skriva zimsko sezonsko pivo pivovarne Brewwood. Verzijo za letošnjo zimo so zvarili v stilu belgijskih močnih temnih piv, tako da bo kozarec tega piva brez dvoma lepo pogrel.

Brewwoodovo praznično pivo za zaključek leta 2021 je motne, umazane bakreno-rjave barve, ter zakrito z bež obarvano glavo, ki se kar kmalu izmakne. Aroma je sicer precej nežnejša, ponaša pa se z blagimi (belgijskimi) kvasasto-začinjenimi notami ter nekaj suhega sadja za zraven. Požirek je v začetku kar solidno sladek, predvsem s suhim sadjem. Sledi srednje grenkoben priokus, ki pa ga spremlja kar dodobra kvasasto-začinjen občutek. Pookus pa ta karakter še kar nekaj časa pusti v ustih. 

Požirek Abies Nativitas je srednje polnega telesa, ob vseh zgoraj naštetih lastnostih pa na poti po grlu kar lepo pogreje s toplino alkohola. Celotno gledano prinese kar pošteno belgijsko izkušnjo, daje pa tudi vtis, da bi bil zelo primeren za staranje.
 

Abies Nativitas 2021

Kočevje

Belgijski močni temni ale

9,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → lepo belgijski, dobro pogreje - če bi se postaral in malo miril, bi bil še konkretneje bolj piten - pa že sedaj se lepo spije

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar