četrtek, 6. januar 2022

Lintvern Porter MMXXI

V bohinjski pivovarnici Lintvern vsako zimo pripravijo posebno polnitev porterja, ki ga vsako leto pripravijo malo drugače. Letošnji praznični porter so zvarili z dodatkom pireja češenj, tako da je postal res pravi desertni porter.
 
Češnjev porter je popolnoma črne barve, kot najtemnejša noč, za kar nekaj časa pa ga pokrije srednje velika in kremasta glava bež barve. Ponudi nam zelo vabljivo in sladicasto aromo kjer izstopajo note čokolade, družbo pa jim dela kar lepo občuten pražen pridih, na trenutke kar malenkostno kavnat. Tudi požirek nam ponudi ta prepoznaven pražen občutek, ki pa ga dopolni sladkoba, ki je kombinacija čokoalde in bolj blage češnje. V finišu je blago trpko, medtem ko v pookusu lepo postane z grenkobno-praženim priokusom. 
 
MMXXI je pravi desertni porter saj v svojem srednje polnem telesu ponudi tiste tipične porterjevske lastnosti, kot tudi sladicast značaj - in ta dva se zelo lepo ujameta v všečno celoto. 
 

Porter MMXXI

Bohinjska Bistrica

Desertni porter

6,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lepo sladicast in piten, mogoče so češnje čisto malo preveč skrite, ampak se jih vseeno najde v njem

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar