ponedeljek, 24. januar 2022

Reservoir Dogs Sol Invictus Quadrupel


Nova verzija piva Sol Invictus iz novogoriške pivovarne Reservoir Dogs je zvarjena v stilu najmogočnejših belgijskih zvarkov - quadrupel. Ta verzija je za pravi učinek in značaj tri leta sedela in zorela v sodih, kjer sta se prej zadrževala rum in armanjak.
 
Na pogled je ta mogočni zvarek zelo temne rjave barve, ali pa že kar popolnoma črne, tanka bež glava pa iz vrha kozarca zelo hitro pobegne. Iz kozarca v začetku puhtijo zelo izražene alkoholne note, ki jih nekje bolj v ozadju (vsaj v začetku) dopolni čokoladni pridih s kar nekaj suhega sadja v spremljavi (predvsem fige). Začetek požirka zaznamuje sirupasta sladkoba suhega sadja in jagodičevja. Sledi nekaj grenkobe in rahlo začinjen značaj, najde pa se še nekaj lesu čisto na koncu. Pookus pa še kar nekaj časa pusti ta občutek, predvsem suho sadje v ustih. 
 
Polni Sol Invictus po grlu spolzi s svilnatim občutkom, na poti pa nas obdaja predvsem s svojim sladkobnim občutkom. Alkohol je celotno pot dobro skrit, čisto na koncu pa pride precej do izraza in zelo pošteno pogreje in segreje. Definitivno je to pivo, kjer staranje v sodih žganjic pride res konkretno do izraza - še posebej v aromi.  
 

Sol Invictus Quadrupel

Nova Gorica

Samostanski quad

13,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → aroma oddaja izjemno močno in kar ostro alkoholno noto, a v okusu je le-ta zelo dobro zakrit, le malo občuten in je tako precej dobro piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar