ponedeljek, 30. avgust 2021

Varuh Gugo

Gugo je novi član postave pivovarne Varuh, ki se je usmerila v varjenje bolj belgijsko navdahnjenih piv. V tem primeru gre za svetli belgijski ale poznan tudi kot patersbier, saj so ga zaradi nižje stopnje alkohola menihi varili predvsem za lastne potrebe.
 
Varuhov Gugo je skorajda popolnoma jasnega zlatega telesa, ki ga za nekaj časa zastre snežno bela penasta glava. Nežnejša aroma deluje zelo sveže s svojo kombinacijo blago začinjenih tonov, rahlim kvasastim značajem ter nekaj še bolj zadržanih sadnih dihov. Ta karakter se nadaljuje v okus, kjer srednjo grenkobo oplemeniti lepo začinjen priokus, še posebej v finišu ter nato naprej v pookusu.
 
Lahkotnejše telo in nižja stopnja alkohola delata Varuhov Gugo lepo pitno pivo, belgijski značaj, ki je kar lepo prepoznaven, pa ga dela tudi dovolj karakternega, da ponudi nekaj več. 

Gugo

Koper

Samostanski ale

4,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → preprost, lepo piten in zelo osvežujoč

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar