četrtek, 30. december 2021

Lopačan Grinch

Grinch je praznično pivo male pivovarne Lopačan, ki pa ni ravno tipično praznično pivo. Tako kot pravi Grinch prinese nekaj čisto drugega - gre namreč za ingverjevo pivo.
 
Ingverjev Grinch je precej motnikavega telesa zlate barve, pokrije pa se z veliko, čeprav ne ravno obstojno belo glavo. Aroma je precej sramežljive sorte, vendar pa vseeno  ponudi dovolj tistega rahlo pikantno-dražečega ingverjevega občutka. Požirek je srednje nežno grenkoben, s seboj pa prinese nekaj začinjenega značaja. V finišu je rahlo dražeč, žačinjeno/zeliščen pookus pa še kar nekaj časa poleži v ustih.
 
Lopačanov Grinch je lahkotnejši v telesu in ne ravno pretirano izrazitih lastnosti. Je dovolj preprost, da se lahko pije, vseeno pa nam ponudi tudi nekaj nežnega začinjenega občutka.  
 

Grinch

Celje

Začinjeno pivo

4,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → sicer ni slab, mogoče bi moral biti ingver vseeno malo bolj izrazit, da bi bil celotno gledano bolj poseben

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar