ponedeljek, 8. julij 2024

Ayatana Scoby-Do

Scoby-Do je pivo, ampak je tudi kombuča. Pripravili so ga v eni najbolj znanih slovenskih proizvajalk kombuče - Ayatana. Pivini temnega porterja so dodali kulturo kombuče, temu pa je sledila dolga fermentacija.  

Rezultat je zelo temno rjavo, že skorajda popolnoma črno pivo, ki ga nekoliko tanjša bela glava pokrije za precej kratek čas. Aroma je zanimive, kisle narave in v začetku spomni na flandrijska piva s svojim rahlo vinskim in karamelnim značajem. Zraven se pojavi še kak sadni dih, kasneje pa se ravije še blag čokoladni in piškotast pridih. Požirek je rahlo nenavdana kombinacija okusov - dobimo čisto nežno grenkobno stran, rahlo kiselkast priokus, ki v bistvu prevzame nadzor, zraven pa še nekaj karakterja čaja in trpek finiš. Pookus pa nato še nežno, a kar nekaj časa pusti to sled na jeziku.

Ta mešanica kombuče in piva je zelo lahkotnega telesa ter z nekoliko manj izrazito karbonacijo, kar ga dela malenkost manj svežega. V vsakem primeru pa je kombinacija okusov zanimiva in predvsem osvežilno pitna. Pa še nekaj manj alkohola ima v sebi.

Scoby-Do

Ayatana
Lesce

Kombuča pivo

3,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → zanimiv, mogoče malo premalo karbonacije - prijetne kiselkaste lastnosti mu dodajo nekaj svežine

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar